Audi A8

Annons

En bild på Audi A8

Audi A8 var en av de lyxigaste bilarna som kunde köpas 1994. A8 erbjuder närmast oändligt mycket utrymme. Man sitter bra både i de pompösa fåtöljerna fram och i den fina soffan i baksätet. Begagnatbilarna har ofta det mesta i utrustningsväg. Det gäller dock att se upp, väljer du fel exemplar kan det bli hiskeligt dyrt. Reservdelarna är dyra och gör att priset för en vanlig reparation eller service snabbt springer iväg.

De äldre bilarna i bra skick börjar också bli ovanliga vilket medför att det är svårt att hitta rätt exemplar. Bilen lämpar sig gott som en entusiastbil att köra då och då eller på somrarna, som bruksbil blir servicekostnaderna dyra och bränsleekonomin riktigt dålig och då särskilt inne i stan vart den första generationen av denna 4,2-litersmotor gärna drar uppåt 1,8 liter per mil.

Den tredje generationen presenterades till årsmodell 2009 och följer Audis i övrigt ganska strama stil med avskalat yttre och inre som går i borstat stål och mörkt skinn. Detaljkvalitén är dock helt oklanderlig och för den som uppskattar stram lyx är en begagnad Audi A8 ett gott alternativ. Till Mercedes S-klass har den dock en bit kvar när det kommer till känsla och komfort.

Stora konkurrenter: BMW 7-serie, Mercedes S-klass

Användarnas omdömen

A8
1 röst, 5.00 genomsnittlig poäng (85%)

Insplanet

Försäkra din nya bil

Insplanet jämför och hjälper dig hitta rätt bilförsäkring.

Bilprisers omdöme

Lyxbil med överdådig komfort

Dyr i underhåll och reparation

Trasiga tändspolar och rostiga bromsskivor

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: Cirka 3 000 mil. Variabelt intervall beroende på körsätt
EuroNCAP: Ingen uppgift
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Ja (från -99)
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 2.0 TFSI hybrid quattro, 2.5 TDI, 2.5 TDI quattro, 2.8, 2.8 FSI, 2.8 quattro, 3.0 TDI quattro, 3.0 TFSI quattro, 3.2 FSI quattro, 3.3 TDI quattro, 3.7, 3.7 quattro, 4.0 TDI quattro, 4.0 TFSI quattro, 4.2 FSI quattro, 4.2 quattro, 4.2 TDI quattro, 6.0 quattro, 6.3 W12 quattro.

Annons

Annons

Stäng