BMW X1

Annons

En bild på BMW X1

BMW X1 kom ut 2009 som märkets andra kompakta crossover. X1 är baserad på samma plattform som BMW:s omåttligt populära 3-serie och yttermåtten är inte heller alltför olika. X1 är relativt praktisk inuti även om baksätespassagerarna inte lär jubla stort över benutrymmet, däremot sväljer den 1.350 liter i last. Motorerna finns som både bensin- och dieseldrivna varav dieselmaskinerna är mest intressant på svenska marknaden.

Just ordet kompakt säger mycket om klassen – det är en småbil med mycket premiumkänsla för den som gillar lite SUV-attribut och högre markfrigång. Plattformen delar den med BMW X3 men är naturligtvis mindre till yttermåtten med lägre markfrigång. Inuti kan den närmast jämföras med en konventionell BMW 3-serie.

Motorerna är flera till antalet och allra mest underhållande blir det med någon utav bensinmotorerna och då i synnerhet xDrive35i med över 300 hästkrafter och till det BMW X1:s starka chassi och goda väghållning. För den som är ekonomiskt sinnad bör dock valet luta på sDrive16d som är dieseldriven med 115 hästkrafter.

Stora konkurrenter: Audi Q2

Användarnas omdömen

X1
1 röst, 5.00 genomsnittlig poäng (85%)

Insplanet

Försäkra din nya bil

Insplanet jämför och hjälper dig hitta rätt bilförsäkring.

Bilprisers omdöme

Hyggliga driftkostnader, inredning

Invändiga utrymmen

Sedvanlig felsökning då modellen är för ny för kända brister

Annons

Annons

Stäng