Ford Galaxy

Annons

En bild på Ford Galaxy

För att kunna ta fram en bra MPV började Ford, Volkswagen och Seat samarbeta i mitten på 1990-talet. De tre bilmodellerna är identiska förutom emblem, vissa motorer och utrustning. För fem åkande bjuder bilen på utmärkta utrymmen och hög komfort. I de två bakre stolarna, tillval vid nybilsköp, bör du inte sitta om du är över medellängd. När bilen är sjusitsig krymper bagageutrymmet. Galaxy fick en facelift 2000 och blev då mer lik Fordfamiljen.

I likhet med övriga i denna klass av minibussar/MPV så lider även de äldre Ford Galaxy av bränsletörst på grund av dålig aerodynamik, ett högt luftmotstånd, och i vissa fall föråldrade motorer. Idag är det en mycket billig bil att köpa begagnad och ett köp kan löna sig om du har större familj och behöver ett billigt färdmedel men inte kör så många mil per år. Det är trots allt oftast inte bränslekostnaderna som blir de högsta i ett bilägande.

Stora konkurrenter: Chrysler Voyager

Användarnas omdömen

Galaxy
4 röster, 3.50 genomsnittlig poäng (69%)

Bilprisers omdöme

Bra vägegenskaper

Saknar smidig stolshantering

Glappa styrleder och trasiga bromsrör

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 1 500 mil
EuroNCAP: Ingen uppgift
Folksams säkerhetsbetyg: Säker
Antisladd: Ja (från -01)
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1.5T EcoBoost, 1.6 Duratorq TDCi, 1.6 Ecoboost, 1.8 TDCI, 1.9 TDI, 2.0, 2.0 Duratorq TDCi, 2.0 Ecoboost, 2.0 Flexifuel, 2.0 TDCI, 2.0 TDCI AWD, 2.0 TDCi PF, 2.0T EcoBoost, 2.2 Duratorq TDCi, 2.2 TDCi PF, 2.3, 2.8 V6, 2.8 V6 4WD.

Annons

Annons

Stäng