Honda Accord

Annons

En bild på Honda Accord

Modellnamnet Honda Accord har synts flitigt udner årens lopp i olika sammanhang och bilen har sannerligen förändrats med tiden. Från att ha varit en sportigt formgiven kupé (dock utan några särskilt sportiga egenskaper) till att bli en snyggt formgiven sedan utan sportiga ambitioner men med en hög kvalitetskänsla och körkänsla som främsta argument. Välj dock med fördel 2,2-litersmotorn på diesel för bästa ekonomi.

Modellen finns i nutid både som sedan och kombi varav kombimodellen är allra populärast i Sverige. Storleksmässigt är den som en Volvo V60 även om utrustningsnivå och detaljfinish är en bra bit ifrån. Honda Accord har dock utrustats med en prislapp som tilltalar många i behov av en mindre kombibil och ett några år gammalt exemplar med runt 5000 mil på mätaren får ses som ett av de bättre köpen i klassen.

Stora konkurrenter: Toyota Avensis 

Användarnas omdömen

Accord
5 röster, 1.40 genomsnittlig poäng (34%)

Insplanet

Försäkra din nya bil

Insplanet jämför och hjälper dig hitta rätt bilförsäkring.

Bilprisers omdöme

Köregenskaper och komfort

Dåligt utbud av begagnade

Ingen uppgift

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 2 000 mil
EuroNCAP: Fyra stjärnor
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Ja (från -06)
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1.8i 5dr, 1.8i Sedan, 2.0 Sedan, 2.0 Tourer, 2.0i 5dr, 2.0i Aerodeck, 2.0i Sedan, 2.2 i-CTDi Sedan, 2.2 i-CTDi Tourer, 2.2 i-DTEC Sedan, 2.2 i-DTEC Tourer, 2.2i Aerodeck, 2.2i Coupé, 2.2i Sedan, 2.3i 5dr, 2.3i Sedan, 2.4 Sedan, 2.4 Tourer, 3.0 V6 Coupé, Type-R 2.2.

Annons

Annons

Stäng