Honda CR-V

Annons

En bild på Honda CR-V

Andra generationen av Honda CR-V har ärvt det bästa från sin föregångare och förbättrat resten. CR-V fortsätter att erbjuda personbilslika köregenskaper vilket gör att den känns smidig och alert på vägen. Inredningskvaliteten har förbättrats och överlag ser bilen modernare ut. Enda motoralternativet fram till 2005 var en trevlig 2,0-liters bensinfyra med 150 hästkrafter. Senare kom en 2,2-liters dieselmotor. 2005 fick också fyrhjulsdriften en uppdatering med betydligt snabbare respons.

Bilen finns i flertalet generationer varav den senaste lanserades till årsmodell 2012 och var den fjärde i ordningen. Det är en liten crossover vilket märks. Fram sitter man bra medan det kan bli ganska trångt i baksätet med den typiska känslan av att man sitter högre än vad man egentligen gör. Det är dock inte utmärkande för klassen, snarare sedvanligt för yttremåtten.

Smidig är den i stan och få gånger tänker man på att man faktiskt kör en crossover. Konkurrenterna heter bland andra Nissan X-trail men en begagnad Honda CR-v är ett körgladare val. Välj gärna den manuella lådan i senaste generationen som är riktigt trygg och fin.

Stora konkurrenter: Volkswagen TiguanNissan X-trail

Användarnas omdömen

CR-V
9 röster, 2.89 genomsnittlig poäng (58%)

Insplanet

Försäkra din nya bil

Insplanet jämför och hjälper dig hitta rätt bilförsäkring.

Bilprisers omdöme

Trevlig att köra, praktisk och hållbar

Det tunga reservhjulet på bagageluckan gör den svåröppnad

Trasiga glödlampor, generatorn överladdar. Tjutande ljud från bakaxeln

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 2 000 mil
EuroNCAP: Fyra stjärnor
Folksams säkerhetsbetyg: Medel
Antisladd: Ja (från -05)
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1 6i-DTEC 2WD, 1 6i-DTEC 4WD, 2.0, 2.0 I-VTEC, 2.0 i-VTEC 2WD, 2.0 i-VTEC 4WD, 2.2 CDTI, 2.2 I-CTDI, 2.2 i-DTEC 4WD, 2.4.

Annons

Annons

Stäng