KIA Sportage

Annons

En bild på KIA Sportage

Kia Sportage har möjligheten att erbjuda fördelarna med suv-känsla utan att ha fyrhjulsdrift. Modellen såldes nämligen ny både som fyr- och framhjulsdriven beroende på motoralternativ. Sportage är förutsägbar och trygg på vägen, men inte upphetsande. Fjädringen är fast och karossen kränger mycket lite. Styrningen är dock intetsägande och seg. Ljudnivån är låg jämfört med konkurrenterna men oavsett motor är bränsleförbrukningen hög, som sig brukar med ett kraftigt luftmotstånd som de flesta SUV-modeller har.

Den minsta motorn ligger på 1,6 liter i cylindervolym och den största är en V6-motor på 2,7 liter med en hög bränsleförbrukning. Den motorn som är bäst är helt klart dieselmotorn på 2 liter om målet är att få en bränsleeffektiv SUV. KIA Sportage är likt Kia Cee’d och andra populära KIA-modeller väldigt basal men också väldigt plånboksvänlig i inköp. Be dock om servicekostnader från återförsäljarna då intervaller och priser kan variera stort från ett motorval till ett annat.

I likhet med många andra budgetbilar i SUV-klassen har inte KIA Sportage några terrängegenskaper i egentlig mening. En högre markfrigång och fyrhjulsdrift (ett tillval) ger dock bättre framkomlighet på snåriga skogsvägar men KIA Sportage förblir en bil för den som vill ha SUV till ett mildare nypris eller begagnatpris.

Stora konkurrenter: Dacia Duster

Användarnas omdömen

Sportage
21 röster, 2.57 genomsnittlig poäng (52%)

Bilprisers omdöme

Praktisk suv som går att få med framhjulsdrift

Hög bränsleförbrukning

Ingen uppgift

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 1 500 mil
EuroNCAP: Fyra stjärnor
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Ja
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1.6 2WD, 1.7 CRDi 2WD, 2.0 2WD, 2.0 4WD, 2.0 AWD, 2.0 CRDi 2WD, 2.0 CRDi 4WD, 2.0 CRDi AWD, 2.0 TD 4WD, 2.7 V6 4WD.

Annons

Annons

Stäng