Mitsubishi Outlander

Annons

En bild på Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander är en högbyggd kombi med permanent fyrhjulsdrift. Just fyrhjulsdriften är hämtad från rallysyskonet Lancer Evo och borgar för mycket körglädje. Invändigt känns Outlander ombonad även om materialen inte skänker någon lyxkänsla. Framstolarna är stora och breda. Sämre är det bak där soffan är lågt placerad och passagerarna tvingas sitta med höga knän. I början av Outlanders livslängd fanns det två motorer att välja mellan, en 2-liters och en 2,4-liters, båda fyrcylindriga. 2005 kom en turbomatad tvåliters motor som gav mer körglädje.

Modellen som sådan har producerats sedan årsmodell 2001 och kallades även Mitsubishi Airtrek på vissa marknader. Den första generationen av Mitsubishi Outlander höll till årsmodell 2008 då den andra generationen lanserades; bekvämare, tystare men samtidigt inte lika skönt grovhuggen som den första modellen. När senare den tredje generationen av Outlander lanserades till modellår 2013 var mycket av arvet förlorat även mobilen känns mer bekväm och körgladare på vissa sätt. Den utmärkta fyrhjulsdriften består dock och slår de flesta av konkurrenterna i denna crossover-klass.

Stora konkurrenter: Nissan X-trail, Volkswagen Tiguan

Användarnas omdömen

Outlander
5 röster, 2.60 genomsnittlig poäng (54%)

Bilprisers omdöme

Fyrhjulsdrift utan att vara suv

Trångt bagageutrymme

Missljud från framvagnen och glapp i bakvagnen

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 1 500 mil eller 1 år
EuroNCAP: Ingen uppgift
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Nej
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 2.0, 2.0 2WD, 2.0 4WD, 2.0 Di-D, 2.0 Plug-in Hybrid 4WD, 2.0 Turbo, 2.2 Di-D, 2.2 Di-D 2WD, 2.2 Di-D 4WD, 2.4, 2.4 FFV.

Annons

Annons

Stäng