Renault Espace

Annons

En bild på Renault Espace

Renault Espace är ett roligt och annorlunda alternativ i minibussklassen. Interiören är futuristisk och annorlunda. Ett kalt men samtidigt exklusivt intryck. Komforten är hög och ljudnivån är bland den lägsta i klassen. Sju personer färdas behagligt och vill man få plats med mer bagage är Grand-versionen att föredra då den är 20 centimeter längre. Köregenskaperna mycket personbilslika och i en undanmanöver klarar sig Espace mycket bra.

Modellen presenterades redan 1984 och från start har Chrysler Voyager varit en av de större konkurrenterna vilken den även delar mått med i de flesta generationer. Den tredje generationen finns fortfarande på andrahandsmarknaden i Sverige även om den också börjar bli ovanliga då rost var ett stort problem för många bilmodeller under 1990-talet. Den fjärde generationen presenterades till årsmodell 2002 och den femte dök upp 2015 och mellan dessa är skillnaden stor då även bensinmotorn har en låg bränsleförbrukning (vilket i långt ifrån samtliga fall är vanliga för klassen).

Stora konkurrenter: Chrysler Voyager 

Användarnas omdömen

Espace
1 röst, 5.00 genomsnittlig poäng (82%)

Bilprisers omdöme

Hög komfort

Saknar smart stolshantering

Spindel- och styrleder. Vibrationer från drivaxlar och växellådor, många har bytts på garantin

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 3 000 mil eller 2 år
EuroNCAP: Fem stjärnor
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Ja (från 05)
Whiplashskydd: Nej
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1.6 dCi, 2.0 dCi, 2.0T, 2.2, 2.2 4WD, 2.2 dCi, 2.8 V6, 3.5, Grand 2.0 dCi, Grand 2.0T, Grand 2.2 dCi, Grand 3.5.

Annons

Underfamiljer till Renault Espace

Annons

Stäng