Toyota Prius

Annons

En bild på Toyota Prius

Andra generationen Prius kom 2004 och var fortfarande ensam att erbjuda hybridteknik till vanliga dödliga. Tekniken är densamma som i första Prius om än något förfinad. Elmotorn är starkare och drivlinan förbättrad. Innerutrymmena är skapliga med plats för fyra stycken. Det går att få in tre vuxna i baksätet men då blir det trångt. Bagageutrymmet är hyfsat tack vare halvkombiluckan. På vägen känns dock Prius seg och trist och styrning och växellåda förmedlar ingen känsla.

Den första modellen nådde marknaden till årsmodell 1997 och var världens första massproducerade hybrid. Den blev populär i Japan vilket föranledde en europeisk lansering av modellen i andra generation till årsmodell 2004. Designmässigt kan den lämna mycket att önska och här är det tydligt att formgivarna har fått ett tydligt uppdrag i att leverera funktion mer än iögonfallande detaljer men det gör å andra sidan inte heller konkurrenten Nissan Leaf.

Även den andra generationen känns hyggligt modern än idag och i framsätet är det bekvämt. Den tredje generationen dök upp till årsmodell 2009 medan den fjärde, och överlägset bästa men en aning dyrare, dök upp till årsmodell 2015.

Stora konkurrenter: Nissan Leaf

Användarnas omdömen

Prius
28 röster, 2.36 genomsnittlig poäng (47%)

Bilprisers omdöme

Bra kvalitet

Svårt att komma ner till angiven förbrukning

Ingen uppgift

Bilfakta

Basfakta
Serviceintervall: 1 500 mil
EuroNCAP: Fem stjärnor
Folksams säkerhetsbetyg: Ingen uppgift
Antisladd: Ja
Whiplashskydd: Ja
Kamrem eller kamkedja Skaffa Bilpriser PRO

Modeller i denna familj: 1.5 Hybrid, 1.8 HSD, 1.8 Hybrid, 1.8 Plug-In, 1.8 Plug-in Hybrid, + 1.8 Hybrid.

Annons

Annons

Stäng