Volvo V90

Annons

En bild på Volvo V90

Volvo V90 presenterades första gången I mars 2016 och började säljas som 2017 årsmodell. Det är en uppföljare till Volvo V70 och finns som sedanmodell kallad Volvo S90. Yttermåtten från föregångaren har växt en aning och så har även innermåtten bortsett från bagageutrymmet som krympt. Volvo V90 finns med tre olika dieselmotorer varav D4, en fyrcylindrig dieselmotor på 190 hästkrafter, är den vanligaste varianten följt av den vassare D5. Bensinmotorerna är också tre till antalet – T5, T6 och den dyraste och mest potenta varianten T8 med 320 plus 87 hästkrafter som är en plug-in-hybrid med både el- och bensinmotor. 

Volvo V70 har sedan start varit den bästsäljande bilen I världen medan Volvos bästsäljande internationellt är XC60. Körmässigt är det stor skillnad mellan Volvo V90 och den tidigare V70, V90 har ett avancerat chassi som håller bilen på vägen på ett annat sätt än sin föregångare. Motorerna har också vässats till att bli både snålare och vassare och kanske för första gången blir det körglatt även I dieselalternativen och då särskilt D5-motorn som med AWD och automatlåda har en prestanda från 0-100 km/h på 6,5 sekunder medan förbrukningen stannar på 0,45 – 0,47 liter per mil vid landsvägskörning. Andrahandsvärdet för både V70 och V90 är mycket goda och står sig I konkurrensen.

Stora konkurrenter: Audi A6Mercedes E-klassBMW 5-serie 

Användarnas omdömen

V90
19 röster, 4.74 genomsnittlig poäng (93%)

Insplanet

Försäkra din nya bil

Insplanet jämför och hjälper dig hitta rätt bilförsäkring.

Volvia

Bilförsäkring bara för Volvo

Vi är experter på Volvo men vårt fokus ligger på människorna som kör dem. Det ska vara enkelt att vara Volviakund och vårt mål är att du ska bli riktigt nöjd med vår skadeservice.

Annons

Annons

Stäng