Volvo V90 Cross Country

Annons

Med Volvo V90 tog sig Volvo – återigen med Zlatans draghjälp – på allvar in i premiumsegmentet och med V90 Cross Country är siktet inställt på att erövra skogsvägarna. Ingen tvekan om att modellen var efterlängtad då modellår 2017 sålde slut redan innan den nått ut i handeln. I jämförelse med vanliga V90 är CC-versionen upphöjd med sex cm, har högre dragvikt, luftfjädring baktill och fyrhjulsdrift som standard. Motorerna är genomgående fyrcylindriga, två dieslar och två bensinare finns på menyn, men CC erbjuds inte med laddhybriden T8. På säkerhetssidan ligger Volvo som

vanligt i framkant. Utöver sedvanliga funktioner finns systemet IntelliSafe som automatiskt varnar andra S/V90-bilar om faror på vägen eller halt väglag. På minuskontot står det förminskade lastutrymmet och ett halvliggande förarsäte som av många upplevs vara för lågt. Noterbart är att i och med Volvos omstrukturering av modellprogrammet gick XC70 i graven samtidigt med lanseringen av V90 CC.

Användarnas omdömen

V90 Cross Country
14 röster, 4.86 genomsnittlig poäng (95%)

Volvia

Bilförsäkring bara för Volvo

Vi är experter på Volvo men vårt fokus ligger på människorna som kör dem. Det ska vara enkelt att vara Volviakund och vårt mål är att du ska bli riktigt nöjd med vår skadeservice.

Annons

Annons

Stäng