Volvo XC60

Annons

En bild på Volvo XC60

Volvo XC60 var en prisad design när den nådde marknaden 2008. Globalt sett är den en bästsäljare hos Volvo Cars åren 2009-2015. Det är inte alls svårt att förstå varför – en omtyckt design och komfort som faktiskt slår konkurrenterna BMW X3 och Audi Q5. Körkänsla och kanske framförallt detaljkvalitén nådde inte upp till tyska lyxklassen 2008. När facelift kom 2014 förbättrades dock många materialval och bilen kändes mer solid och stabil.

Volvo XC60 finns i en uppsjö av olika konfigurationer och listan skulle bli för lång att avhandla här. I korthet kan man säga att modellerna innan facelift hade utrustningspaketen kinetic, momentum och summum som var det med längst tillval inkluderade. Motorerna varierar från en besnindriven 2-litersmotor utan fyrhjulsdrift och med 200 hsätkrafter upp till den dyraste – T6-motorn på strax över 300 hästkrafter vilken gör bilen mycket potent. Dieselmotorerna varierar från D3 på två liter jämt upp till D5-motorn på strax över 200 hästkrafter men med ett vrid på över 400 newtonmeter. Detta är ett omtyckt val och håller andrahandsvärdet kanske bäst av alla modeller.

Stora konkurrenter: Audi Q5, BMW X3 

Användarnas omdömen

XC60
47 röster, 3.70 genomsnittlig poäng (73%)

Volvia

Bilförsäkring bara för Volvo

Vi är experter på Volvo men vårt fokus ligger på människorna som kör dem. Det ska vara enkelt att vara Volviakund och vårt mål är att du ska bli riktigt nöjd med vår skadeservice.

Bilprisers omdöme

God sikt, formgivning i kupén, växellåda

Högt pris, sävlig styrning för klassen

Sedvanlig felsökning då modellen är för ny för kända brister

Annons

Underfamiljer till Volvo XC60

Annons

Stäng