Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Alfa Romeo

2011-10-02 | Fredrik, bilpriser.se

Inte behöver en bruksbil vara tråkig? Alfa Romeo tillverkar många bruksbetonade modeller som är oerhört körglada och trendriktiga. Ofta med läckra inredningar, Pininfarina-designade former och ett härligt ljud som borde varumärkesregistreras. Men Alfa Romeos rykte har inte alltid varit det bästa då flertalet modeller beskrivits som opålitliga, särskilt under 1980-talet och även om ryktet har svalnat av så går det inte att förneka att Alfa Romeo generellt sett är svårsålda bilar med dåliga andrahandvärden. Det behöver inte för den skull betyda “Undvik” med utropstecken. Vi tar en titt på de du vanligtvis finner i bilhallen:


Alfa Romeo 159 2.0 JTDm (136hk) 10-12
Med Alfa Romeos vackra kombi kommer du undan med 0,55 liter diesel per mil vid blandad körning och faktiskt så erbjuder den ett godkänt kombiutrymme. För den prestandasvaga finns ett toppalternativ med bensindriven V6-motor (inte vrålsnabb och långt ifrån ekonomisk) Välj därför dieselmotor! Bilen har, till skillnad från i stort sett alla konkurrenter, en riktigt vacker inredning där det designtränade ögat kan vila på många detaljer. En Alfa Romeo 159 Sportwagon med 3.000 mil på mätaren och några år på nacken kostar under 190.000 kronor men räkna med att kunna pruta en del. Vad du också måste räkna med är ett värdeminskningstapp som kör om konkurenternas med god marginal.


Alfa Romeo MiTo 1.3 JTD (90hk) 09-11
Alfa Romeo MiTo 1,3 JTD får stå som det bästa valet från Alfa Romeo. Bilen har, till skillnad från många andra i sin klass, en ordentligt designad utsida samt en insida som ger Italien som formgivarland rättvisa. Med 1,3-liters dieselmotorn kör man både snålt och behagligt, mycket tack vare distinkthet i styrning och ett fast chassi som ställer många andra modeller i klassen i skamvrån. MiTo har dessutom ett lägre förväntat värdeminskningstapp än de flesta andra modeller från Alfa Romeo.


Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4 (260hk) 06-11
Är formgivning din “påse” har du säkert redan lagt märke till Alfa Romeo Brera. Karossen är linjeskön och inredningen likaså. Detta är dock inget val om du är ekonomiskt sinnad. Snarare ett störtskönt val för singeln som gillar fart och fläkt. Bagageutrymmet är mycket begränsat i denna sportbil men rymmer ändå en större resväska alternativt några matkassar (jodå, Alfan går att använda till vardags med lite fantasi) Bränsleförbrukningen är dock 1,1 liter per mil vid blandad körning vilket skvallrar endel om glädjefaktorn och prestandan som är 6,8 sekunder från 0-100 km/h… Se dock upp med hårdkörda automatlådor!

Annons

Stäng