Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Audi

2011-08-31 | Fredrik, bilpriser.se

Audi har inte alltid varit en självklar spelare i premiumligan. Det är under de senaste femton åren som märket producerat modeller som på allvar tagit upp kampen med BMW och Mercedes-Benz. Med råge. Har du ingen granne i kvarteret som äger en Audi A4? Det är nämligen en av de mest sålda familjebilarna i Sverige. Från lilla A1 till stora A8 – Audi har ett fullt modellprogram som gett en stor skara fans och återkommande köpare.

Idag är Audi ofta förknippat med högteknologiska bilar och snåla dieselmotorer. Och sanningen är just att de dyrare modellerna från Audi har utsökt komfort och köregenskaper medan de billigare är betydligt torrare, men utan att göra totalt avkall på kvalitet. Vi tar en titt på några vanliga modeller i bilhallen idag:


Begagnad Audi A3 1.8 3dr (125hk) 97-04
De första modellerna av Audi A3 är ingen dum bil – om du är ute efter en äldre bil som ska fungera transportmedel. Till skillnad från många andra bilar i klassen är chansen stor att du får en fräsch och väl omhändertagen bil vars funktioner fortfarande fungerar. Begagnatpriset är dessutom mycket aptitligt för en som har över 20.000 mil på mätaren. Värdera själv och se. Välj med fördel bensinmotorerna då den driftekonomiska vinsten med dieselmotor i en 90-tals bil är mycket liten.


Audi A4 2.0 TDI Avant (140hk) 05-08
Audi A4 i kombiversion är en bästsäljare i Skandinavien. Det är faktiskt förståeligt då den håller andrahandsvärdet så pass bra. Om du söker efter en nyare bil med praktiska egenskaper. Dieselmotorerna är överlägset populärast och det är inte konstigt, låg skatt med manuell låda och en förbrukning i 2-liters motorn på endast 0,57 liter diesel per mil vid blandad körning. Siffrorna gäller för en 2006 årsmodell. Du får ge cirka 130.000 kronor ute i bilhallen för en fin Audi A4 2,0 TDI Avant med 9.000 mil på mätaren och normalt med utrustning.


Audi Q5 2.0 TDI quattro (143hk) 10-12
Med en uppsjö av olika paket (och lika många olika prislappar) gjorde Audi Q5 entré på marknaden år 2009. Det är verkligen ingen dum bil med fina köregenskaper, hyggligt med utrymme och en värdeminskning som står sig i konkurrensen. Däremot är det en dyr bil och förblir ett val för dig som är beredd att betala ett högt pris för en crossover med Audis ringar limmade i grillen. Den har bättre körkänsla än Volvo XC60, modernare formgivning än BMW X3 men den är också kostsammare. Om valet faller på en Q5, se då till att utrustningen ligger på en medelgod nivå.

Annons

Stäng