Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Citroën

2011-07-13 | Fredrik, bilpriser.se

Citroën är ingen jätte på den svenska marknaden men har nuförtiden ett flertal intressanta modeller. Den eviga frågan är dock “hur är andrahandsvärdet då?” Och det är en fråga som Citroën-handlaren får öva in att besvara så bra som möjligt i takt med att Citroën bygger fler attraktiva och pålitliga modeller.

Citroën har idag ett fullt modellprogram där såväl småbil, brukskombi och crossover ingår. Men hur bra är dem och vilka är de vanligaste? Nedan listar vi några av de vanliga du stöter på ute i begagnathallen:


Citroen C5 2.0 HDI Kombi 2008-2011
Här är en typisk dieselkombi som fungerar riktigt bra som bruksfordon för familjen. Den har en bagagevolym på 505 liter, tre mindre personer sitter bra i balsätet, utrustningsnivån är hög från start och bränsledeklarationen ligger på fullt godtagbara 0,69 liter per mil vid blandad körning. Värdera här och se efter vad den kostar!


Citroen C1 1.0 SX 2008-2009
55.000 kronor för en småbil som endast gått ett par tusen mil – det är vad du får ge för en Citroën C1 om du köper den privat. Komforten är heller inte dålig med tanke på storlek. Prestanda är dock vek och kvalitetskänslan tveksam. Men det kanske man kan stå ut med för ett billigt begagnatpris och en bränsleförbrukning om 0,46 liter bensin per mil vid blandad körning?


Citroën C5 3,0 V6 2005
Trots ett fullkomligt humant begagnatpris är detta den Citroën du ska undvika till varje pris. Om du bryr dig om ekonomi, det vill säga. Bilen är inte bara dyr i drift med sina 1,06 liter per mil vid blandad körning, den är också dyr i service och mycket svår att sälja. Såväl för privatpersoner som för bilhandlare. Detta gäller både sedan- och kombiversionen.

Annons

Stäng