Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Hummer

2011-10-08 | Fredrik, bilpriser.se

Hummer är inte särskilt vanlig i Sverige men de som varit i USA vet att de faktiskt inte är fullt så sällsynta som familjebilar. De är höga, säkra, bekväma och tar sig fram nästan överallt … Eller? Det där sista kanske inte riktigt stämmer på Hummers minsta modell H3 men sant är i alla fall att Hummer trots allt tillhör den skara ytterst få renodlade terrängmärkena för privatmarknaden.

Nu är märket i graven och någon återupplivning finns troligen inte på kartan med dagens bränslepriser. Modellerna som återfinns i bilhallarna (bland andra hos Svenska Bil och Hedin) har ofta ett reapris och miltalen är oftast väldigt sparsamma. Inom en treårsperiod lär inte bilarna dyka särskilt smärtsamt i pris men var beredd på att de är ytterst svårsålda den dag du gör ett byte. Vi betar av Hummers tre vanligaste modeller från årsmodell 2006 då H2 fick en fräsch uppdatering av dess interiör:


Hummer H2 6.0 V8 SUV
Tilläggsnamnet SUV indikerar ursprungliga modellen med lastutrymme och normalt baksäte. Detta är också flaggskeppsmodellen (H1 ej inräknad) med kraftfull 6-liters V8-motor som faktiskt går hyggligt driftsnålt under normala omständigheter även om ryktet säger annorlunda. Förbrukningen är 2 liter vid blandad körning vilket givetvis är hisnande siffror år 2011 men som inte är anmärkningsvärt med tanke på vikt, mått och drivlina. Är du ett fan av terrängkörning och älskar Hummers egenskaper så har du hittat helt rätt – bilen kostar från ca. 200.000 kronor och uppåt för 2006 årsmodell. Räkna med 250.000 kronor för en bil med 10.000 mil på mätaren. Utrustningen är oftast mycket generös och det sista potentiella köpare behöver oroa sig för.


Hummer H2 6.0 V8 SUT
Världens lyxigaste pickup? Nej, den titeln innehar Cadillac Escalade i pickuputförande. Hummer H2 SUT är däremot en mycket terrängbetonad pickup som erbjuder robusthet i kombination med komfort. Denna modell och dess ytterst få konkurrenter är självklart avsedda för den amerikanska marknaden där pickuper fortfarande säljer riktigt bra och intresset för exklusiva sådana är fortsatt starkt. H2 SUT har samma hjulbas och längd som SUV-versionen vilket ger gott om lastutrymme. Denna modell står oftast något högre i pris på svenska begagnatmarknaden på grund av få exemplar till salu. Det är dock ingen anledning från att inte pruta då även dessa är ytterst svårsålda …


Hummer H3 3,5
Med 1,2 liter bensin per mil vid blandad körning är Hummer H3 betydligt billigare än sin storebror och faktiskt också billigare än likvärdiga tyska bilar. Skillnaden från många av dom är att Hummer H3 faktiskt kan gå över stock och sten. Denna bil är betydligt mer “europavänlig” vilket innebär fler tillval. Köparen måste därmed vara vaksam då flertalet bilar i Sverige pyntats med diverse extra eftermarknadsprylar som fälgar och lackade paneler. Detta ska inte ge kraftigt ökad prislapp. En Hummer H3 från 2006 med runt 6-8.000 mil på mätaren ska kunna köpas för under 200.000 kronor hos bilhandlare. Utan kompromisser.

Annons

Stäng