Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Jeep

2011-07-30 | Fredrik, bilpriser.se

Idag förflyttar vi oss till ett rätt spännande bilmärke – ikonen Jeep. “När blir en bil en ikon?”, som fabrikatets egen slogan lyder. Och visst känner de flesta invånare i västvärlden till märket men faktum är att det fortfarande är amerikanska marknaden som är den absoluta prioriteten.

I Europa ligger Jeep förhållandevis lågt. Men det hindrar inte många bilköpare från att vara intresserade av det lite udda men väldigt terrängpotenta märket. Vi listar några modeller du kan återfinna hos en handlare och reder ut vilka de är!


Jeep Compass 2,4 (170 hk) 07-11
Jeep Compass är under skalet nära identisk med Patriot. Skillnaden är designen varav förstnämnda ska inrikta sig på det klientel som söker en prisvärd stadsbil med SUV-attribut. Låt oss säga det på en gång – Compass är en bil som inte rekommenderas. Andrahandsvärdet är dåligt och VW-motorn på 2,4 liter är förvisso ganska rapp, men inte alls särskilt driftsnål. Undvik denna modell.


Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI (326 hk) 05-11
Söker du efter en bil som verkligen kan gå i terräng? Är du trött på alla de europeiska låtsasterrängbilar som alltjämt tycks bli hyllade av svensk motorpress? Då tror vi att du hittat rätt. Förutsatt att du är redo att betala för HEMI-motorns bensinförbrukning. Grand Cherokee är en supertrevlig bil med fina köregenskaper och ultrakomfortabla stolar. Motorn är ett stort plus!


Jeep Patriot 2,0 CRD (140 hk) 07-11
Gillar du amerikanska bilar med gott om benutrymme och bekvämligheter så kan Patriot vara något för dig. Dessutom har den en hyfsat snål 2-liters dieselmotor (dock långt ifrån explosiv) Patriot är en bil som har ett dåligt andrahandsvärde men har dykt så mycket i pris att det nästan är köpläge. Men det är och förblir en bil för den som gillar dess attribut.

Annons

Stäng