Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Lexus.

2011-08-27 | Fredrik, bilpriser.se

Sedan årsmodell 1990 har Toyotas lyxmärke Lexus tagit den amerikanska lyxbilsmarknaden med storm och utmanat såväl Cadillac som Lincoln. Men även här hemma har Lexus positionerat sig som ett lyxbilsfabrikat att räkna med, ända sedan sedanen LS400 med explosiv V8-motor med 32 ventiler jämförbar med BMW 740.

I många år blev Lexus dock kritiserade för intetsägande formgivningar och opersonliga bilar. Än idag kan formspråket nog klassas som diskret. Lexus allt mer riktat sin tekniska kompetens mot miljö och hybridbilarna är vanligast på den svenska marknaden. Vi tar en titt på några av dem och du kan självklart kostnadsfritt värdera varje enskild genom att följa länkarna:


Lexus IS 220d (177hk) 06-12
Lexus IS är märkets instegsmodell och denna kommer du med största sannolikhet stöta på allra oftast. Det är en bil som är jämförbar med en Mercedes-Benz C-klass men med en klar fördel – andrahandsvärdet är stabilt. Bränsleförbrukningen är 0,63 liter diesel per mil vid blandad körning och motorn är godkänt rapp med 8,9 sekunder från 0-100 km/h (det är trots allt en snål dieselmotor) En 2006 årsmodell med 7.500 mil på mätaren i basutförande kan fås för under 140.000 kronor inkl. moms.


Lexus RX 400h (211hk) 05-09
Lexus RX400 är ingenting annat än en SUV med ren kvalitet och hybriddrift – elektricitet/bensin. Inga blandmatrial, inga funktionsbrister men kanske inte heller den där personligheten som finns i amerikanska och tyska konkurrenter. Vi talar trots allt om en mycket kostsam bil … Men fantasterna av Lexus sätter stort värde i diskret lyx och detaljer. RX400 är bland de bästa i sin klass och tappar minst i värde bland de direkta konkurrenterna. Det ger också ett högt begagnatpris. Frågan till potentiella köpare bör därför vara: är du beredd att betala ett högt pris för en några år gammal bil?


Lexus SC 430 (286hk)
SC 430 är kanske den festligaste bilen från Lexus med den minst anonyma designen. Det är en lyxig liten roadster med potent 4,3-liters V8-motor under huven. Det kanske säger det mesta? Och det gör det också – SC430 är ett riktigt prestandamonster men har, enligt flertalet motorjournalister, ej nått upp till den höga tekniska nivå som bland annat konkurrenten Mercedes-Benz SL500 har. Den är riktigt dyr som ny och faktiskt dyr även som begagnad. Alltså inget stort värdetapp i detta fall. Men för den som är sugen på denna udda bil kan idag köpa en för runt 200.000 kronor och då en tidig årsmodell.

Annons

Stäng