Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker Saab.

2011-07-09 | Fredrik, bilpriser.se

Meningen “Än finns många frågor att besvara” börjar bli alltför uttjatad. Andrahandsvärdena för de nyaste modellerna blir förstås en katastrof om Saab går under, men det bör samtidigt inte hindra från att köpa en lite äldre bil om man vill vara på den säkra sidan. Senaste nytt var amerikanska chefen Tim Colbeck som säger sig tro på att märket återhämtar sig så fort nya 9-4X finns ute på marknaden …

Saabs modeller är trots allt inte dåliga och med lite tur kan man idag göra ordentliga klipp. Det finns en klar och tydlig trend vad gäller begagnatmarknaden i stort – etanol säljer inte. Och just Saab har hållit hårt på etanolmotorn varav den återfinns i stor utsträckning. Vill du köpa en några år, eller kanske flera år, gammal Saab så rekommenderas dieselmotorerna som är betydligt mer ekonomiska och faktiskt pålitligare än etanolmotorerna i Saabs bilar.

Här är några modeller du lär träffa på ute i begagnathallen i sommar:


Saab 9-3 2.0t (150 hk)
Saab 9-3 med bensinmotorn på 2 liter är förstås varken toppmodern eller riktigt snål. Däremot är den otroligt prisvärd i inköp och bör definitivt kollas upp för köparen som vill ha en billig, pålitlig bil.


Saab 9-3 1.9 TiD (120 hk)
Knappast Porsche-prestanda men faktum är att denna dieselmotor på 120 hästkrafter gör ganska gott ifrån sig och har en mycket god bränsleekonomi. Kombiutrymmet är stort nog för en medelstor hund och en stor resväska. Med en 9-3 1,9 TiD är bilsemestern räddad. Kan fås för runt 120.000 kronor (årsmodell 2006-2007) med cirka 5.000 mil på mätaren.


Saab 9-5 2.0t Biopower (150 hk)
Denna modell är oattraktiv av främst två skäl – den är gammal och har en motor som lidit av problem. Den är heller inte särskilt driftsnål, i synnerhet inte om du häller etanol i tanken. Dessa bilar kan köpas väldigt billigt men var beredd att få sälja dom ännu billigare om bara något år. Undvik.

Annons

Stäng