Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Subaru

2011-10-16 | Fredrik, bilpriser.se

Sveriges mest nöjda bilägare” Så titulerar sig Subaru stolt och som främsta kännetecknet har märket sin berömda fyrhjulsdrift som är riktigt effektiv i de allra flesta fall (om än bränsleslukande i vissa fall) Subaru har funnits på den svenska marknaden ett bra tag nu och trots att marknadsandelen är liten är märket ett respekterat inslag i den svenska bilfaunan.

Subarus modellprogram innehåller främst modeller med familjebetoning till ett mellanklasspris. Vi tar en titt på de du vanligtvis stöter på ute i hallen från årsmodell 2008:


Subaru Legacy 2.0 D Station (150hk) 08-10
Upprinnelsen till Legacy var en konkurrent till bland annat Toyota Camry. Subaru Legacy blev dock en dyrare bil med mer ambition åt premiumsegementet redan från start. 2-liters dieselmotorn i kombination med fyrhjulsdrift i en kombibil borgar för en stark och potent drivlina tillräcklig för att driva runt ordentligt i decimeterdjup snö om så krävs. Med 0,57 liter diesel per mil är Legacy inte den snålaste i sin klass och 2.749 kronor i årsskatt är inte heller något snålpris. Men det är en bil som håller ganska gott i andrahandsvärde. Värdera själv här!


Subaru Tribeca 3.6 (258hk) 08-11
Tribeca, mellantingen mellan SUV och MPV, är ingen kioskvältare ur försäljningssynpunkt men kan fylla en viktig funktion för den familjen som söker efter en trendig SUV med plats för fler. Problemet är dock att motorn är hopplöst ute med sina 258 hästkrafter (dock körglad) och nära 1,2 liter milen vid blandad körning. 280.000 kronor får du ge för en 2008 årsmodell med 4.500 mil på mätaren men prisutvecklingen pekar nedåt. Undvik gärna denna modell.


Subaru Forester 2.0 Turbo (177hk) 01-02
Subaru Forester är den riktiga “skogsmullen” i familjen och har Subarus berömda fyrhjulsdrift med all dess potential att utforska sämre vägar. För den som vill det, givetvis. Forester är inte det bästa familjealternativet om man är ute efter en mer ekonomiskt sinnad crossover tillexempel. Men för skogsutflykter och liknande är det en riktigt prisvärd SUV. Den klarar både tuffa tag och är förvånansvärt ekonomisk för vad den ger! Se dock upp med långmila och alltför gamla exemplar.

Annons

Stäng