Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Volkswagen

2011-07-24 | Fredrik, bilpriser.se

En folka är liksom ett säkert kort som tjänstebil, familjetransport eller bara ett bruksfordon för den måttligt krävande bilföraren. Många utomordentliga bilar har producerats genom tiderna, men också en hel del som får betecknas som ytterst tveksamt. Idag är Volkswagen en av de största tillverkarna.

VW Passat är en storsäljare och då särskilt med dieselmaskiner. En av de utomordentliga? Många rapporter visar på blandad kvalitet medan andra endast har uteslutande positivt att säga om modellen … en annan är Tiguan, populär men faktiskt inte jätteekonomisk.

Vi tar en titt i en typisk VW-hall denna vecka för att välja ut några vanliga modeller:


VW Passat 3.2 V6 Variant 4-Motion (250hk)
Volkswagens Passat av senaste generation har ett märkbart högre nypris än föregående generationer haft. Och just denna modell med V6-motorn var ganska dyr, men man får relativt många hästkrafter för pengarna i en begagnad bil idag. Men här beträder vi minerad mark av främst två anledningar: DSG-lådan har ett rykte om sig att hålla endast 10.000 mil och 3,2-liters motorn har en deklarerad förbrukning om 1 liter bensin per mil vid blandad körning.


VW Golf VI 1.6 TDI BlueMotion 3dr (105hk)
Från och med 2010 årsmodell fick Golf den utomordentligt snåla motorn på 1,7 liter och 105 hästkrafter, signerad “BlueMotion”. För den som är förtjust i låga förbrukningar kan denna bil närmast ses som en dröm – deklarerad blandad förbrukning om 0,41 men envisa rykten hävdar på ännu lägre siffror …VW Tiguan 2.0 TFSI (200hk)

Visst känns det lockande med en crossover som faktiskt också har lite kraft? 200 bensindrivna hästkrafter är tillräckligt för relativt snabba förflyttningar. Tiguan är dessutom långt ifrån ett dåligt köp. Men just bensinmotorn på 200 hästkrafter kan inte ses som ett klipp på grund av driftkostnader. Välj dieselmotorn istället!

Annons

Stäng