Annons

Begagnathallen Just Nu! Vi besöker: Volvo Personvagnar.

2011-07-02 | Fredrik, bilpriser.se

Volvo är ett av dom personbilsmärken som ridit ut krisen allra bäst. Till och med så bra att man “plockar” ingenjörer från världens alla hörn och man har till och med gått ut offentligt med att man inte gärna tackar nej till rekrytering av Saabs ingenjörer vid en eventuell konkurs (!)

Volvo är ett oerhört starkt varumärke. Det faktum att det har sina rötter i Sverige har ju självklart medfört att vi har extra intresse för deras bilar just här. Vi väljer därför att börja vår nya uppdateringsserie med just Volvo, vilka bilar från Volvo man som konsument oftast stöter på i begagnathallen idag och självklart om de är att rekommendera eller ej. Nedan listar vi några modeller du lär snubbla över vid ett besök hos handlaren i sommar!


Volvo V50 D2 årsmodell 2011
Precis som vi skrev i “Veckans tips” denna vecka så är Volvo V50 med D2-motorn ett riktigt bra val. Det är dock ingen särskilt körglad maskin med ynka 115 hästkrafter men det kompenseras av ett mycket lågt utsläpp av Co2 samt en bränsleförbrukning om imponerande 0,43 liter diesel per mil vid blandad körning. Andrahandsvärdet är gott. Vi rekommenderar därför ett köp av Volvo V50 med D2-motorn även om några verkliga “klipp” eller större prutmån på objekten troligtvis uteblir.


Volvo XC70 2,5T årsmodell 2005-2007
Vi kan med en gång säga att detta inte alls är någon dålig bil. Och heller ingen särskilt svår bil att sälja. Det kan också vara lockande att köpa en av dessa då begagnatpriserna kommit ned en bit på senare tid. Problemet med dessa bilar är dock att bensinförbrukningen är hög i dagens mått mätt, bränsledeklarationen för en XC70 av årsmodell 2005 är 10,4 liter per 100 kilometer vid blandad körning men vissa tester har visat på att bilen drar upp emot 1 liter per mil redan vid landsvägskörning. Är du ute efter en ekonomisk familjebil, välj då inte denna.


Volvo XC60 D5 årsmodell 2009-2010
Volvo XC60 känns betydligt modernare än samtida XC70 och är ett bra val om du är beredd att betala lite mer för design och prestige. Köregenskaperna är goda om än inte underhållande. Detta är ett gott val ur värdeminskningssynpunkt och modellen blir populärare med automatlåda än utan. Tänk dock på att skillnaden på årsskatt mellan olika Volvo XC60-modeller är stor och D5 med automatlåda har dyr skatt.

Annons

Stäng