Annons

Begagnatpriser – Saab och Volvo i fokus

2011-01-28 | Fredrik, bilpriser.se

År 2010 har varit ett intressant år för Saab med nya ägare och en efterlängtad modell i form av nya Saab 9-5. Man har fått extremt mycket uppmärksamhet i media men tyvärr har försäljningen av den nya 9-5:an inte rosat marknaden. Snart kommer den i kombiutförande och vi hoppas för Saabs räkning försäljningen tar fart.

Köpläge av gamla Saab 9-5?

Vi skulle ljuga om vi sa att den gamla modellen var ett gott val för den som är ute efter det senaste. Faktum är att gamla Saab 9-5 verkligen är gammal på riktigt med den första årsmodellen 1997. Däremot är den fortfarande bland de mest prisvärda kombimodellerna vi har på andrahandsmarknaden. I tabellen nedan har vi sammanställt priser på begagnade Saab 9-5.  Priserna är med paketet Linear. Du kan självklart kolla priser med annan utrustning och andra paket i vår automatiska värderingstjänst.

Beträffande Volvo V70, sveriges mest älskade bil, så ser trenderna något annorlunda ut. Men en sak är säker – det är ett gott val för plånboken. Inte för att det är något omedelbart klipp, utan snarare för att Volvo V70 tillhör de bilar som har allra bäst andrahandsvärde. En tio år gammal Volvo V70 med 12.000 mil på mätaren kostar fortfarande över 70.000 sek. I proportion till nypriset är det saftigt. Men det är ingen trend som verkar svikta och V70 kan därför ses som ett tryggt val ur värdeminskningssynpunkt.

Annons

Stäng