Annons

Besynnerliga bilar del 4: Born in the 80’s.

2015-03-30 | Fredrik, bilpriser.se

Det var aldrig meningen att Toyota Tercel skulle bli en tidslös formgivning. Och tack för det! Det är just på grund av dessa designer som vi kan minnas tillbaka till det färgglada årtiondet med dos Dior Fahrenheit i näsborrarna och känslan av slitna, håliga jeans mot låren. Det är få folkbilar i kombiformat som är så distinkt 1980-tal som Toyota Tercel med föga harmoniska linjer utan istället futurustiska och direkta med en sidoruta bak som inte låg i linje med de övriga utan några centimer ned. En ovanlig design. Bakrutan var stor och sikten ypperlig liksom hos många andra kantiga fordon.

800px-Toyota_Tercel_wagon_--_07-28-2011_front_1

Under skalet hittar vi en 1,5-litersmotor kopplad till en fyrväxlad manuell låda (vanligaste valet i Sverige) och bilen hade fyrhjulsdrift. En välfungerande sådan till och med. Digital instrumentering och underliga förvaringsfack på insidan? Icke. Insidan gjorde inga större intryck förutom den mycket tidstypiska, två-ekrade ratten. Olikt många andra 1980-tals designer!

800px-Interior_of_AL20_Tercel

Toyota Tercel går dock till historien som en av de mest besynnerliga kombibilarna som 1980-talet producerat. Och vi är glada att den finns!

Annons

Stäng