Annons

“Bilen vägrar starta ibland. Hjälp”

2014-01-07 | Fredrik, bilpriser.se

“Det är en pinsam situation jag råkar ut för emellanåt. Bilen vägrar starta. Jag kan vara iväg och tanka och när jag betalt och ska starta bilen är det stendött. Ofta får man då vänta ett längre tag och sedan startar den. Det är en Chrysler Stratus. Har ej råd med några svindyra reparationer för då skrotar jag den istället!”

Kajsa_ej bilproffs, Ödeshög

Hej Kajsa!

Är bilen fin i övrigt vore det synd och skam att skrota den för ett sådant fel. Går bilen bra i övrigt eller har den en tendens att till exempel rycka vid vissa hastigheter? Då kan felet vara spridare, en justering eller byte av en alt. flera spridare kan vara orsaken och då blir bilen även svårstartad. Detta är dock inte särskilt vanligt. Är den svårare att starta kall eller varm? I sådant fall kan en temperaturgivare vara felet. Tillförseln av bränsle blir helt enkelt inte rätt. Men detta är faktiskt inte heller särskilt vanligt men helt klart möjligt.

engine

Jag skulle tippa på att startmotorn är dålig men det är svårt att säga när man inte står lutad under huven och lyssnar på startförsöken. Mitt tips – be någon bilkunnig lyssna på när du försöker starta bilen och om det är startmotorn – leta en begagnad på skrotfirmor. Chrysler använder samma startmotor till en rad olika modeller vilket gör det hela billigare. Hittar du ingen hobbymekaniker får du nog bita i sura äpplet och lämna in bilen på felsökning. Det kan faktiskt gå riktigt snabbt och smidigt. Därefter har du åtminstone en diagnos och kostnadsförslag!

Annons

Stäng