Annons

Bilspartipsen inför 2012!

2011-12-25 | Fredrik, bilpriser.se

Vi kan inte gärna ta på oss rollen som konsult för hela din privatekonomi. Men vi delar gärna med oss av några nyårskarameller för att spara slantar när det kommer till bilen som helhet! Läs nedan:

Vid begagnatköp:
Läget på marknaden fortsätter att vara köparens marknad och då i synnerhet på mindre populära modeller. Vad vi däremot kan se är geografiska skillnader där inlandet ofta sticker ut med något högre priser på vanligare modeller med en ålder av upp till tre år. Det går alltid att förhandla om priset på en bil. Ring därför på många olika annonser då det ibland är värt att transportera en bil hundratals mil då tusenlapparna är många att spara. Se gärna äldre blogginlägg för tips!

Vinterväder:
Vid minsta stenskott kan fukt tränga in och bilda rost under vintern. Det är inget du vanligtvis upptäcker förrän till våren. Rostskydda därför din bil och särskilt om du bor nära kusten och kör efter saltade vägar. Bilfabrikantens rostskydd är aldrig bra nog för vårt klimat och skador är mycket kostsamma att reparera. Är du svag för mer miljövänliga metoder finns idag flertalet rostskydd utan lösningsmedel!

Försäkringar:
Vid tidigare jämförelser kan vi enkelt konstatera att bilförsäkringar i Sverige är kostsam. Men det kan finnas många tusenlappar att spara varje år. Se dock upp innan du köper ny bil och ett mycket bra tips är att jämföra extra noga via vår jämförelsesajt om du bor i storstadsregion. Olika motoralternativ kan skilja stort likväl som olika årsmodeller. Jämför alltid och särskilt i dessa tider med annalkande avmattning i ekonomin!

Annons

Stäng