Blogg

Annons

BMW 3-serie kommer som elbil

2016-09-13 | Peter Klemensberger

BMW kommer att bredda sitt utbud av helt elektriskt driva bilmodeller. Det avslöjar en källa nära företagets vd Harald Krüger till den tyska finanstidningen i3 och i8, har varit fristående med ett eget formspråk. Nu ändrar man kurs och kommer att erbjuda företagets ”vanliga” bilmodeller som 3-serie, X4 och Mini med eldrift – vid sidan av det sedvanliga utbudet av förbränningsmotorer. BMW har tidigare tillverkat en begränsad upplaga av Mini med enbart eldrift, en bil som vi på Teknikens Värld provkörde 2009.

Anledningen är att man nu växlar huvudkonkurrent från Tesla till Mercedes, Audi/Volkswagen och Jaguar/Land Rover – som alla erbjuder eller ska erbjuda eldrift till sina ordinarie modeller och kavlat upp ärmarna i jakten på elbilskunder.
Vad som händer med dagens i-division är osäkert men förmodligen kommer den finnas kvar då BMW plöjt ner en hel del pengar i företaget SGL som tillverkar kolfiber, ett material som används flitig hos modellerna i3 och i8.

bmw-3-serie-g20-05

Foto: Carpix

De nya elbilarna från BMW kommer att börja säljas i slutet av 2018. I samma veva kommer en ny generation av BMW 3-serie, som vi tidigare har visat spionbilder på.

BMW kommer inom kort, förmodligen redan till bilsalongen i Paris som öppnar sina dörrar senare denna månad, om inte presentera någon elbil så i alla fall sin strategi inom området.

Relaterade inlägg

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Svenska folket kluvet efter dieseldebatten

Debatten om ett förbjudande av dieselbilar i Sverige och Europa har påverkat svenskarna i valet av ny bil, visar ny undersökning. Samtidigt slår försäljningen av begagnade dieselbilar nya rekord. Försäljningen av begagnade dieselbilar ökade med 4,5 procent (+3 667 stycken) under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period ifjol. Samtidigt visar en Sifo-undersökningen från KVD […]

2017-10-17
Många underskattar kostnaden att äga en bil

Många underskattar kostnaden att äga en bil

Ny undersökningar visar: Många som köper bil vet inte vad den kostar att äga över tid. Det visar en ny Sifo-undersökning från KVD Bilpriser, som jämfört ägandekostnaden för olika modeller och vad svenska folket tror att det kostar att äga en bil. Enligt undersökningen tror de flesta att en tre år gammal begagnad bil kostar […]

2017-09-25
Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

Trendbrott: nu backar försäljningen av begagnade bilar

För första gången på fem år minskar nu försäljningen av begagnade bilar. Under andra kvartalet 2017 tappade försäljningen med 1,5 procent, jämfört med året innan. Bakom tappet står en minskad försäljning av bilar från privatpersoner. Det visar ny statistik från KVD Bilpriser. Under andra kvartalet 2017 såldes 307 125 begagnade bilar vilket är en minskning […]

2017-09-07
Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Försäljningsrekord av begagnat under 2016 – trots svagt sista kvartal

Under 2016 sattes ett nytt försäljningsrekord av begagnade bilar. Totalt såldes 1 177 644 bilar – en ökning på 12 066 bilar jämfört med året innan. Samtidigt har försäljningstillväxten för 2016 mattats av och en negativ försäljningstrend gick att skönja under sista kvartalet. I hela sex län minskade försäljningen under 2016. Försäljningen av begagnade bilar […]

2017-01-12
Vem ersätter Nico Rosberg?

Vem ersätter Nico Rosberg?

Janne Blomqvist går igenom förutsättningarna inför den förarplats hos Mercedes som ska fyllas efter Nico Rosbergs plötsliga avhopp.

2016-12-05
Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Ny bevisning mot toppchefer i Saab

Stora mängder mail utgör ny bevisning mot åtalade personer i gamla Saab Automobile.

2016-12-03

Annons

Stäng