Annons

BMW X2 börjar träda fram

2016-09-28 | Mattias Rabe

För 17 år sedan kom X5 till världen. Några år senare kom X3 och ytterligare några år därefter kom X6 för att året därpå få sällskap av X1. För bara ett par år sedan dök X4 upp. BMW:s X-palett är gedigen, men inte komplett då det finns ett tomrum. En X2-modell saknas, men snart blir kvintetten en sextett.

I kväll har BMW släppt några små glimtar av ”nästminstingsuven” X2 som har världspremiär på bilsalongen i Paris under torsdagen. Silhuettbilden ovan visar tydligt att det är en något sportigt lagd kaross vi kommer att få se på X2, och det stämmer bra det eftersom X2 kommer att vara en sportigare version av X1. På samma sätt som X4 är X3 i ”sportkaross”.
Just X1 delar den dessutom plattform med (UKL-plattformen som är Mini använder) vilket betyder att BMW X2 blir framhjulsdriven med möjlighet till fyrhjulsdrift.

Vissa tror att det är den riktiga X2:an vi kommer att få se i Paris i morgon, men vi är övertygade om att det är en konceptbil. Vi stödjer oss mot bilden nedan som visar en icke serieproduktionsmässigt ytterbackspegel, en backspegel typisk för showbilar.

Senare kommer X-serien att utökas med ytterligare en modell, nämligen X7.

Annons

Stäng