Annons

Byggd med hjälp av kunderna

2018-01-25 | Kristoffer Dahlström

[ANNONSSAMARBETE MED VOLKSWAGEN]

Vem vet vad kunderna behöver i en transportbil bättre än kunderna själva? Inför utvecklingen av nya Volkswagen Crafter gjorde Volkswagen en omfattande undersökning med kunder från olika branscher. Det resulterade i en helt ny bil och utmärkelsen Van Of the Year 2017. Berglund Transport är en av de kunder som valt Volkswagen Crafter som transportbil och produktionschef Kent Lindström berättar varför.

 

– Det är en driftsäker bil som vi vet att vi kan lita på. Den har en bra arbetsmiljö för våra chaufförer, både i kupén och i lastutrymmet. Att det går att anpassa bilen utifrån våra behov, minskad miljöpåverkan och just att bilen har en bra arbetsmiljö är de viktigaste faktorerna när vi väljer bilar, säger Kent Lindström.

Höga krav

Berglund Transport kör idag för flera av de stora logistikföretagen. Det huvudsakliga arbetet varje dag är distribution och inhämtning av pall och paket där den största styrkan är styckegods och paketdistribution.

– Vi har idag 52 transportbilar i drift från Volkswagen varav är 40 är av modellen Crafter som varje dag säkrar in- och utleveranser av våra kunders gods. Tidprecisa och säkra transporter är ett krav från oss och från våra kunder och därför måste vi ha en fordonsflotta som fungerar så som vi önskar, därför har vi valt Volkswagen som vår leverantör.

Flexibilitet och säkerhet

Berglund Transport har under en lång tid köpt in och nyttjat transportbilar från enbart Volkswagen. Bland annat beror det enligt Kent på bra kontakt med säljare och serviceteam och ett stort verkstadsnät som är flexibla och kan hjälpa till med kort varsel. Att de flesta av skåpbilarna är av modellen Crafter beror på flera saker.

– Vi har en mycket samarbetsvillig och lösningsorienterad säljare som alltid löser våra önskemål. Modellen valde vi bland annat på grund av driftsäkerheten och att det är flexibla bilar där vi vid behov kan montera in pakethyllor för en effektivare paketdistribution.

Kent Lindströms listar fem anledningar att välja Volkswagen Crafter

– Komfort och arbetsmiljö för föraren
– Köregenskaper och sikt i bilen
– Driftsäkerhet
– Driftsekonomi
– Lastkapacitet och flexibilitet

Läs mer om nya Volkswagen Crafter här.

Annons

Stäng