Annons

Corollan som knäcker många konkurrenter ..

2012-03-21 | Fredrik, bilpriser.se

Det är dock inte helt självklart att den knäcker alla konkurrenter. Särskilt inte som nybil. Trots att värdeminskningen varit låg rakt igenom för Toyota-bilar (för sina respektive klasser) är denna Corolla ändå inte bäst i sin klass. Men som en sex-sju år gammal begagnad bil är den ett riktigt gott val. Och då särskilt med de snåla och faktiskt ganska körglada dieselmotorerna. Vi rekommenderar därför Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D DPF (136hk)


Den är dessutom bra för familjen (utan hund) då det är en rymlig bil även i baksätet. Corollan drar 0,62 liter diesel per mil vid blandad körning vilket är en snål förbrukning för bilar i denna minivan-klass. Någon miljöbil är det dock inte och de 136 hästkrafterna kämpar ofta i motvind, särskilt då det kommer till omkörningar efter motorväg i högre farter. Corollan i detta utförande är främst till för dem som vill ha praktisk bil till vettigt pris.


För en Corolla betalar du kring 115.000 kronor om miltalen står kring 10.000 till antalet. Det är inte den billigaste bilen i klassen. Men väl en av de mest lättsålda samt en av dem som inte spås djupdyka i pris. Det kan man tacka den effektiva dieselmotorn för!

Annons

Stäng