Annons

Dags att fynda cabriolet?

2016-09-16 | Fredrik, bilpriser.se

Med hösten kommer regn och kasst väder. Men även sjysta priser på öppna bilar (men också andra entusiastbilar). Det här är tiden då jag själv ofta tittar på bilar av denna typ. Det är nämligen högtryck på begagnatmarknaden för allt ifrån heminredning till bostäder och bruksbilar men just marknaden för cabbar är iskall.

Maserati är ett av mina favoritmärken. Ett skamfilat rykte till trots. Ferrari köpte upp märket i slutet av 1990-talet och successivt förbättrade driftsäkerheten utan att göra särskilt mycket avkall på känslan och själen i Maserati. Bland annat lade man i en beprövad, åttacylindrig sugmotor i modellen nedan. Märket kännetecknas av riktigt läckra material i inredningen, utmärkt finish på lack och detaljer samt ett ljud som inte en bil kan matcha. Borde vara patenterat, vid vidare eftertanke … Vårt moderbolag har ett fordon ute till salu för lågt utropspris.

Som tidigare motorjournalist fick jag chansen att testa många, många olika bilar. Dock hade jag aldrig råd att äga någon av dom då lönen var nere på källarplan .. Nåja, drömmar höll en vid liv för tio år sedan och gör det fortfarande. Det finns en modell av alla de hundratals jag testat som jag aldrig glömmer och det var mitt första möte med Mercedes-Benz SL 1989-2011. R129-modellen var det bästa av två världar – ny motor i form av 32-ventilers V8 (går som ett troll!) med den gamla MB-känslan som ingen någonsin kan ta ifrån detta anrika bilmärke. Vi som lärt oss uppskatta den har fått en helt ny passion i livet. Tvärsäkert en framtida klassiker, bilar som dessa görs inte idag. Ett riktigt bra exemplar finns till salu för rimlig peng på Blocket.

Principiellt är jag emot de flesta amerikanska veteranbilarna. De är helt enkelt för dyra. Men på höstkanten finns det chans till runt 20% lägre priser med lite tur. Man ska komma ihåg att då hajpen var som störst i mitten av 2000-talet var dessa bilar ännu dyrare än vad de är idag. Faktiskt är det vettiga köp med tanke på väldigt låga ägandekostnader (ingen skatt på veteranfordon samt billig försäkring), säkra investeringar samt god reservdelsbas på amerikanska eBay inte minst (dock är dollarn 8,40 i skrivande stund vilket gör det dyrare). Personligen älskar jag 1960-talet och en helrätt bil finns på KVD just nu.

Annons

Stäng