Annons

De flesta vaxar bilen. Vi rekommenderar tre-stegs metoden!

2012-04-07 | Fredrik, bilpriser.se

Till vår stora förtjusning visade det sig att de allra flesta rekondar bilen. Åtminstone de som svarade på vår veckans fråga denna vecka. Nu när det är vår är det som vi påpekat extra viktigt, särskilt att få bort allt vintersmuts. Det avhjälps genom en ordentlig tvätt med bilshampoo och avfettningsmedel på de mest utsatta områden.

Att vaxa bilen är ett lite smådrygt jobb. Särskilt för den som inte är intresserad av bilen mer än som ett rent transportmedel från punkt A till B. Men en så kallad tre-stegs metod är ändå att varmt rekommendera av den enkla anledningen att resultatet håller så bra och bilen blir superblank. Och en fräsch bil ger bättre betalt när du en dag ska sälja den!


Tre-stegs metoden följer nedan! Du behöver en påse polertrassel eller speciella vaxtrasor som finns att köpa på bensinmacken, du behöver också lackrengörare, lackpolish och ett bra vax. Dessa finns i alla olika prisklasser men kom ihåg att kvalitén är liknande som den med vin och vodka – ju dyrare, desto bättre!

1. Rengör hela lacken med lackrengöraren, om nödvändigt – gör två varv.
2. Polera lacken med lackpolish tills du är nöjd med finishen!
3. Avsluta med två omgångar vax.

Annons

Stäng