Annons

Enkel “bilstyling”! Byt ut dina blinkers.

2013-05-11 | Fredrik, bilpriser.se

Tröttnat på dina gamla, fula orangefärgade färdriktningsvisare? Det är fullt lagligt och helt rätt att byta ut dom till vita bara lampan inuti är orange. Har du en amerikansk bil, och den behöver inte ens vara särskilt gammal, så har du garanterat dessa hiskeliga lösningar i spåren av europeiska säkerhetsföreskrifter ..

Det är inte helt enkelt att hitta passande, vita glas alla gånger. Mät glaset och hitta ett snyggt, dimensionsmässigt matchande glas. Och nedan följer ett förslag till vad man kan göra …

1. Montera bort glaset inifrån skärmen (ibland kan hjulet behöva plockas lös). De sitter oftast fast med endast clips. Du kommer mest troligt hitta borrhål, repor och ful lack under. Du har med andra ord inte så mycket att förlora på att modda lite.

2. Fick du inte tag i ett glas som var gjort för din bilmodell? I så fall skär/filar du ner fästet på undersidan av det nya glaset.

3. Eftersom lacken redan är “förstörd” av borrhål så kan du, med hjälp av epoxlim för metall/plast, limma fast det nya glaset i kanterna mot bilens skärm så det täcker det fula underlaget. Obs! Var mycket noga med att inte få lim på lacken utanför glaset!

4. Skruva bort lampan från sockeln. Byt ut den mot en orange alternativt använd orange-transparent sprayfärg som får den att lysa rätt.

5. Klart.

Ps. Oroa dig inte för att lampan inte går att byta ut. Den tas inte lös från skärmens utsida. Behöver du någon gång byta ut själva glaset knackar du enkelt bort det gamla med mejsel och hammare och gör om samma procedur.

Annons

Stäng