Annons

Familjebilsanalysen 2012

2012-06-28 | Mathias, bilpriser.se

Ford Focus C-MAX är Sveriges bästa familjebil – Bilpriser.se och barnpanelen är eniga. Bilpriser.se har tillsammans med sex barn i åldrarna 6-12 år gått igenom och testat 13 olika populära bilar bland svenska barnfamiljer. Klar vinnare hos både bilpriser och
barnpanelen blev Ford Focus C-MAX.


En stor utgift för många barnfamiljer är kostnaden för bilen. Genom att välja bil med omsorg finns det stora pengar att spara. Mellan den bil i testet med lägst totalkostnad (27 kr/mil) och den med högst (63 kr/mil) skiljer det hela 36 kronor.

– Om en familj exempelvis väljer en Ford Focus C-Max från 2009 istället för en Porsche Cayenne från samma år sparar de 216 000 kronor på tre år. Då ska man även komma ihåg att Forden kostar 240 000 kronor mindre att köpa, säger Mathias Björkman, vd på Bilpriser.se.

Vad som även är intressant är att BMW 320 Touring E91 kostar mindre att äga än en Saab 9-3 2.0t BioPower över tre år trots att Saab:en är 55 000 kr billigare i inköp.

Utöver att gå igenom bränsleförbrukning, service- och försäkringskostnader* osv på bilarna lät även Bilpriser.se samtliga bilar testas av en barnpanel, Team Backseat, som bestod av sex killar och tjejer i åldrarna 6 till 12 år.

– Att göra en familjebilsanalys utan att inkludera barn är som att testa dubbdäck på sommaren. Överraskande nog var vi på Bilpriser.se och barnpanelen rörande överens, Ford Focus C-MAX är Sveriges testets bästa familjebil, säger Mathias Björkman, vd på Bilpriser.se.

Bilpriser.se har i sin genomgång tittat på 13 olika begagnade bilar från år 2009. Bland de testade bilarna fanns både kombi-bilar, suv:ar och bilar inom segmentet crossover.

Nedan visar vi filmen där Team Backseat testar bilarna:

Familjebilsanalysen juni 2012

 

*Om rapporten
Vi gör antagandet att de testade bilarna är servade ända fram till 6 000 mil vid köp. I det uppskattade servicepriset, som grundar sig på Mekonomens system MekoCat, ingår både arbetstimmar och reservdelar. Försäkringskostnaderna är hämtade från Insplanet och bygger på att bilägaren är en man på 38 år som bor i Stockholms , har helförsäkring, parkerar på gatan och är skadefri. Värderingarna bygger på information från Bilpriser.se.

Annons

Stäng