Annons

Får det lov att vara en Ferrari?

2013-05-06 | Fredrik, bilpriser.se

I skrivande stund är 75.000 kronor bjudet hos Kvarndammen. Resrvationspriset är dock ej uppnått. Om du vinner lär du få kvarterets kanske intressantaste sommarbil ..

Som skrivet i annonsen är inte Ferrari Mondial någon av de allra mest påkostade modeller från Maranello (Ferraris hemstad) utan kan hellre ses som en instegsmodell med hyggligt användbara egenskaper. Designhuset bakom Mondial är Pininfarina som ritat flertalet modeller till Ferrari, bland andra den vilda Ferrari Testarossan och fagra Ferrari 456 GT för att nämna ett par. Motorn är en ljuvlig väsande, mittmonterad V8:a som är i gott skick och väl underhållen (bland annat påkostad och servad av Teknikens Värld själva).

Vad kan den då gå för? Ingen vettig statistik på sålda exemplar finns oss tillhanda (av naturliga orsaker) men ska vi spekulera hej vilt så kan priset, med lite tur, hamna under 200.000 kronor och då får köparen anse sig ha gjort en god affär. Men slutpriset kan bli ännu lägre. Såväl som högre. I vanlig ordning bestäms det av buden och intresset. Vad tror du själv Mondialen säljs för?

Annons

Stäng