Annons

Fixa fälgarna – del 3!

2012-02-18 | Fredrik, bilpriser.se

Nu är vi framme vid tredje och sista delen i projektet med fälgarna. Det har varit besvärligt men kan beroende på biltyp och kostnad för nya fälgar vara värt jobbet. Tänk på att nästan alla fälgar fem år eller äldre är skadade av salt, asfaltsstänk eller repor. Att hålla en fälg fin är lika enkelt som att hålla övriga lacken fin – tvätta ordentligt då och då samt vaxa ibland ..


Steg 9
Nu kommer ett pirrigt steg. Lacka fälgarna med den kulör du valt (i mitt fall grå/silver fälgfärg) Det är pirrigt av den enkla anledningen att det är nu du kommer se om du gjort ett bra jobb med föregående steg – lägger sig färgen jämnt och snyggt eller ej? Ta fram en av de två burkarna och skaka samt spraya ett jämnt lager på samma sätt som grundfärgen. Nyansskillnaderna på grund av den grå primern avslöjar eventuella missar. Låt torka 30 min.


Upprepa steget tre gånger och kontrollera att alla ytor är täckta.


Steg 10
Tionde och sista steget är som kronan på verket – klarlacken. Den gör att färgen kommer till sin rätta men den skapar också en hård, emaljlik yta som skyddar från stenskott och andra skador. Ta fram burken, skaka ordentligt och spraya ett jämnt lager. Var noga så alla ytor täcks. Låt torka 30 minuter och upprepa, lys med en lampa för att se efter så inga ytor blivit lämnade utan klarlack!


Begrunda ditt resultat och njut. Det gjorde jag!

Annons

Stäng