Annons

Golf och Volvo 744 vanligaste förstabilarna

2014-09-25 | Erik Hjort, bilpriser.se

KVD Bilpriser har tillsammans med statistikföretaget Vroom tagit fram en lista över förstabilsköp som gjorts de senaste 14 åren. WW Golf toppar listan, följd av Volvo 744 och Volvo 244.

Bilarna som toppar listan är av äldre modeller och ibland nästan lika gamla som den som köper bilen. Den vanligaste förstabilen är Golfen, som har en genomsnittsålder på nästan 16 år när den köps som förstabil. På andra och tredje plats hamnar Volvo 744 (20 år i genomsnitt) och Volvo 244 (22 år i genomsnitt).

– Anledningen till att dessa bilar ligger i topp är dels för att det finns många av dem, men också för att de är billiga att köpa och också relativt billiga att reparera. Ett lågt inköpspris, god tillgång på reservdelar och ett litet värdetapp passar ofta förstaköparnas plånböcker bra, säger Jonas Björkman VD på KVD Bilpriser.

En 16 år gammal Golf kostar idag mellan 8000 – 20 000 kronor, beroende på motor och kaross.

– Du får tre stycken ”förstabilsgolfar” för samma summa som en ny Golf VII:a tappar i värde under det första året, fortsätter Jonas Björkman.

För den som inte vill ha en 16 år gammal Golf eller inte har råd med att köpa en helt ny har bilpriser sammanställt en lista med begagnatpriser för Golfar i spannet mellan de två extremerna.

För mer information om siffrorna ovan, se bifogat faktablad.

KVD_Faktablad_Första bilen

 

Annons

Stäng