Annons

Grannens “mjölkiga” lyktglas ..

2012-09-14 | Fredrik, bilpriser.se

En liten rekondtest i all sin enkelhet genomförde jag för ett litet tag sedan. Grannen ringde och berättade om lyktglas som gav lika bra räckvidd som stearingljus. Anledningen var att glasen blivit “mjölkiga”. Jag köpte på mig Turle Wax’s medel för några hundringar och försökte bespara honom de dryga slantar som nya lyktglas kostar. För vem vill satsa de pengarna på en gammal bruksbil? Så här funkar medlet ..


Uförlig instruktion finns på paketet. Det hela går ut på att man med olika slipklossar får ner ytan och därmed slipar bort mjölkigheten. Noggrann rengöring och sedan maskering behövs först.


Paketet innehåller en rubbing som också ska användas. Sedan är det dags för den sista duken som innehåller ett förseglingsmedel.


Resultatet på grannens gamla Saab blev helt ok. Lyktorna ser inte nya ut men de lyser igenom bättre än tidigare då han blev varnad på Bilprovningen. Så ja, några hundringar är medlet värt (med tanke på prislappar på nya lyktglas) men något showbilsresultat är inte att vänta. Det finns också dyrare medel. Någon som testat?

Annons

Stäng