Annons

Här är finalisterna i Årets Bil 2013

2012-12-17 | Mattias Rabe

Juryn har bland 32 bilar nominerat åtta stycken som nu är vidare till finalomgången i Årets Bil 2013. Vilken tror du vinner och vilken är din favorit?

I mars kröntes Opel Ampera och syskonbilen Chevrolet Volt till Årets Bil 2012. Dessa både elhybrider kan sola sig i glansen i ytterligare knappt tre månader innan det är dags att lämna över titeln till Årets Bil 2013.

Vilken som blir 2013 års juryfavorit vet vi ännu inte, men nu har i alla fall åtta bilar (BRZ och GT 86 nominerade tillsammans) plockats ut till finalrundan.
Vanligtvis är det sju bilar som går vidare till final men i år landade två bilar på samma poäng vid sammanräkningen av jurymedlemmarnas röster. Därför är finalisterna fler i år än brukligt.

Bilarna som går vidare till final är följande (listade i bokstavsordning, ej efter poäng):

Juryn, som består av 58 motorjournalister från 22 länder (tre från Sverige), har nu lite drygt två månader på sig att plocka fram en vinnare som ska presenteras på bilsalongen i Genève den 4 mars 2013.

Vad tror och tycker du?
Vi har två frågor till dig som vi vill att du besvarar genom att rösta nedan. Bläddra igenom bilderna i bildgalleriet, fundera och rösta därefter på den bil som du tror juryn utser som vinnare samt den bil som du vill se som vinnare.

Nedan ser du även en fullständig lista över alla bilar som vunnit Årets Bil genom tiderna.

Annons

Stäng