Annons

Har Dacia blivit bättre?

2016-09-21 | Fredrik, bilpriser.se

Dacia är inte en bil för vem som helst. Det är en bil för den som gör avkall på komfort, kvalitetskänsla men samtidigt sätter priset i absolut första hand. Varför har inte ägarna tittat på en bättre begagnad bil? Självklart spelar nybilsgarantin och tryggheten in. Vetskapen om att felen som kan uppstå åtgärdas på garanti och bilhallen är alltid extra sjyst mot köpare av nybilar.

Samtidigt kan jag, som motorentusiast, inte alltid begripa valet. Jag tittade på en Dacia Duster. Mest för att stilla nyfikenheten om den blivit bättre och, framförallt, om den KÄNNS bättre än de tidigare modellerna. Det gör den tyvärr inte.

Plastigare bil går inte ens att hitta på andra sidan Atlanten. Ojämna skarvar i hela inredningen, synliga plastfogar där till och med plastflisor låtit bli kvar .. Jag undrade till och med om innerhandtagen till dörrarna verkligen håller.

Men .. 99 900 kronor för en ny bil med fyrhjulsdrift .. Det kommer inte gå att hitta något billigare innan kinesernas inhemska märken på allvar slår rot i Europa. Och det lär dröja.

Kolla vad en begagnad Dacia Duster kostar. Du kommer bli förvånad!

Annons

Stäng