Annons

Hedin Bil tar över svenska Ford

2020-03-12 | Peder

Från och med den 1 augusti tar Hedin Bil över Fords svenska säljorganisation och blir generalagent för bilmärket, enligt ett pressmeddelande från företaget. Hedin Bil, som är ett av Europas största familjeägda bilhandelsföretag, är sedan 2016 återförsäljare av Ford, ett av 32 märken i deras portfölj av person- och transportbilar.

Övertagandet ska ses i skenet av Fords tillbakagång på den svenska marknaden. En marknadsandel på drygt 6 procent för tio år sedan hade mer än halverats 2019, något som anses bero på att Ford missat eltåget. Under 2020 inleder dock Ford en offensiv inom elektrifiering och snart är tiden mogen för att rulla ut hybridversioner av Kuga och Explorer. Mot slutet av året kommer dessutom den helt elektriska Mustang Mach-E. Anders Hedin, VD och ägare på moderbolaget Hedin Invest AB, ser därmed ljust på framtiden.

Vi började sälja Ford 2016 och har sedan dess sett en stadig tillväxt av märket inom vår koncern. Vi investerar kontinuerligt i Ford och ser en stor potential för märket på den svenska marknaden. Introduktionen av elbilar inom den närmaste framtiden och transportfordon kommer tillsammans med det väletablerade och professionella återförsäljarnätverket öka Fords närvaro på den svenska marknaden”, säger Hedin.

Från Fords håll förutspås inga dramatiska förändringar inom organisationen.

På det stora hela kommer detta inte att påverka organisationen. Varken den interna organisationen eller våra återförsäljare. Det kan bli en bra möjlighet för Ford-varumärket, i synnerhet personbilssidan, att växa inom Hedin-koncernen”, kommenterar Fords PR-ansvarige Erik Lindham.

Annons

Stäng