Annons

Immar rutorna igen?

2013-02-08 | Fredrik, bilpriser.se

Ett ständigt problem för många är att bilrutorna immar igen. Det kan bero på en rad olika saker och inträffar under hösten, vintern och våren men problemet är mer sällsynt under sommaren. Orsaken är fukt. En liten läcka någonstans gör att fukt tränger in i kupén och bildar imman på rutorna. Ofta orkar dessutom inte fläkten torka upp dom.

I första hand ska du låta bilen stå i varmgarage över natten med rutorna nedvevade för att kupén ska kunna torka upp. Ett annat alternativ är att placera en så kallad “fuktslukare” inne i bilen över natten (finns att köpa för dryga hundralappen på diverse varuhus och stormarknader). Om problemet kvarstår beror det på att bilen inte är tät, en vanlig läcka på lite äldre bilar sitter ofta i dörrkanten. Kolla listerna. Är de spruckna? Då avlöser du ofta problemet genom att byta ut dem själv alternativt låta verkstaden göra det!

Obs. Imma kan bero på en mängd olika läckor. Åldrat kupéluftfilter kan vara en orsak. Rosthål eller otäta rutor kan vara ett annat.

Annons

Stäng