Annons

Värdera bilar i din iphone

2011-02-28 | Mathias, bilpriser.se

Plåta registreringsskylten – se vad bilen kostar!

Bilpriser.se har lanserat världens första app för att fotografera registreringsskyltar och genom fotografiet få all information om bilmodellen, inklusive marknadspris. Med några enkla knapptryckningar på en iPhone får användaren dagsfärska bilvärderingar på över 9 000 bilmodeller och 80 000 modellversioner.

– Det är ofta ute på gatan man blir inspirerad av en ny bil. Men det är inte säkert att man känner till modellen eller orkar skriva upp vad den heter för att hämta information på nätet. Genom vår app så får du all information direkt i handen, samtidigt som den sökta bilmodellen sparas automatiskt, säger Mathias Björkman, vd för Bilpriser.se.

Användaren får en värdering som man också kan detaljera genom att uppdatera antalet körda mil, utrustningsnivå och vilket tillvalspaket som är aktuellt. På så sätt blir värderingen mer rättvisande. Man kan också ta del av teknisk information om bilen och jämförelser av bilförsäkringar och billån.

– Om man exempelvis letar efter en SUV så är det bara att ta bilder på de bilmodeller som verkar ligga i linje med vad man söker, och snabbt får man uppgifter om allt från pris till prestanda. Det här är en app som vi tror är lika spännande för bilintresserade som för de som köper sin första bil i livet, säger Mathias Björkman.

Appen, som kostar sju kronor i App Store, kan också användas utan kamerafunktionen då det går att skriva in registreringsnumret manuellt.

– Vi gör över sju miljoner bilvärderingar varje år och kan ge besökare en bra bild av modellerna kostar i bilhandeln och hur mycket lägre pris man kan förvänta sig om man köper bilen av en privat försäljare. Genom vår app får användaren tillgången till all vår kunskap bara genom att mata in ett registreringsnummer, säger Mathias Björkman.

Just nu ligger appen på topp tre App Store. Vill du ladda ner den? Följ länken nedan:

http://itunes.apple.com/se/app/bilpriser-se/id421154061

Annons

Stäng