Annons

Jag provkörde en Renault ..

2016-07-23 | Fredrik, bilpriser.se

Reanult Talisman. Smaka på den. Stor komfortbil med dubbla turboaggregat i en tvålitersdiesel. Det låter inte som Renault, eller hur? Det är det inte heller. Åtminstone är den inte lik någon Renault jag tidigare provkört. Bilen är väldigt komfortabel och till min stora förvåning riktigt körglad, bättre än Skoda Superb som kanske är den största konkurrenten.

IMG_1120

Bilen har framhjulsdrift men något så ovanligt som fyrhjulsstyrning (något som även japanerna har testat på under 1990-talet, om jag ej missminner mig …) och det känns! Bilen styr med bakhjulen i motsatt riktning mot framhjulen och även om det inte är något STCC- eller rallymaterial så känns det åtminstone mycket stabilare i stadsmiljö. För det är i lägre farter systemet fungerar, den kramar hårt om stadsrondeller och inte bergskurvor efter landsväg. Men det fungerar och det gör bilen väldigt mycket roligare att köra i de flesta lägen.

IMG_1116

Konkurrenterna heter som sagt Skoda Superb och kanske VW Passat även om denna blir dyrare om snarlikt utrustad. Vad talar för den? Du får en riktigt trevlig, stor och komfortabel kombi till ett bra pris. Vad talar emot den? Det skulle möjligtvis vara viss detaljkvalité som på vanligt franskt manér inte lever upp till tyskarna samt ett andrahandsvärde som inte kommer stå i topp.

IMG_1114

Men testa den! Alla som tidigare fnyst åt Renault får sig en rejäl känga när han/hon sjunker ner i komfortabel förarmiljö och stabilt navigerar fram i stan .. Med något så fränt som fyrhjulsstyrning!

Priset för en Comfort Edition av Renault Talisman är 284 900 kronor (nypris)

Annons

Stäng