Annons

Jon Olssons nya Audi RS6-monster

2015-04-01 | Mattias Rabe

Jon Olsson, friåkningsproffset med flera X Games-medaljer i bagaget, har alltid utmärkt sig med spektakulära bilar. Bland annat har han till vardags rattat Audi R8 med 800 hk på Blocket” href=”http://teknikensvarld.se/jon-olssons-audi-r8-med-800-hk-pa-blocket-119139/”>Audi R8, RS6 och Lamborghini Gallardo – alla med en gemensam nämnare: takboxen. Dessutom har han en väldigt unik skapelse – Gumball 3000-kärran Rebellion R2k.

RS6:an han köpte för drygt ett år sedan Audi RS6 Avant till ”DTM-bil”” href=”http://teknikensvarld.se/jon-olsson-bygger-om-sin-audi-rs6-avant-167020/”>fick vi i slutet av förra året se anta nya former. I dag får vi se det färdiga resultatet – Audi RS6 DTM.

Olssons RS6:a har fått ett DTM-inspirerat widebodykit utformat av specialimporterat kolfiber. Bakom formerna ligger, precis som vid tidigare Jon Olsson-byggen, Leif Tuvesson – världsberömd bilbyggare/formgivare med erfarenhet från både Volvo och Koenigsegg.

– Jag har alltid älskat de breda DTM-bilarna och länge drömt om att bygga en liknande bil för vanliga vägar, säger Jon Olsson.

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Under huven finns Audis fyraliters-V8 kvar, däremot finns inte några 560 originalhästar kvar. Jon Olssons RS6-monster har efter diverse modifieringar, bland annat ett guld anodierat turbosystem, nått upp till drygt 900 hästkrafter. Men Jon Olsson nöjer sig inte där, han tänker spränga tusenhästarsvallen genom att köra bilen på högoktanigt racebränsle.

– Detta är ett helt galet projekt. Nu ska vi bara ut och testa och se vad bilen kan göra. Jag ser fram emot att visa upp bilen och det ska bli sjukt kul att köra den i Gumball 3000. Men innan dess tror jag att vi kommer kunna släppa en del galna filmer med bilen, säger Jon Olsson.

Årets upplaga av kontroversiella Gumball 3000 går av stapeln 23 maj i Stockholm. Vill du se bilen live är det platsen du ska befinna dig på då.

Annons

Stäng