Annons

Kan även gamla folkbilar bli värda pengar?

2014-11-19 | Fredrik, bilpriser.se

Svaret är både nog ett nej. Att folkbilar likt Volvo 142 och BMW av 1970-talets årsmodeller skulle få ett samlarvärde likt en Dodge Challenger är tveksamt och det beror på två saker – det är just folkbilar utan vidare prestanda och överdådig formgivning men faktumet är också att de tillverkats i alltför många exemplar vilket håller nere värdet avsevärt.

Kupémodellen Volvo 142 har tillverkats i över 412 000 exemplar varav många överlevt tidens tand. Inte undra på, det var ju enormt bra bilar! Men några vidare pengar kommer de troligtvis inte bli värda. Den värdestegringen som skett de senaste tio åren har fått priserna att stagnera, idag betalar du cirka 30 000 kronor för en tidig Volvo 142 i mycket fint skick. För till exempel en BMW 3-serie, av karosstyp E21, betalar du ungefär lika mycket trots att den är mycket svår att få tag i.

Så för att, kort och gott, svara på en läsarfråga vi fått in om just gamla godingar av dessa slag så får vi lov att säga: nej, vi tror inte på en värdestegring inom snar framtid. Men de är väldigt charmiga bilar!

Annons

Stäng