Annons

Klassiker att spana in: Alfa med säreget yttre!

2012-04-21 | Fredrik, bilpriser.se

Många klädesintresserade kan vittna om att det är något speciellt med det italienska snittet och tekniken bakom. Vi väljer att säga just “klädesintresserade” istället för att koppla ihop passionen med mode därför att just många italienska formgivingar är helt tidlösa. Excentriska. Vilda. Ett gott exempel är Ferrari Testarossa, supersportbilen från 1980-talet som även idag är synonym med både 80-tals design och supersportbilars formgivning. För den som inte väljer att lägga pengar på exotiska modeller men som ändå vill smaka på de italienska verken har Alfa Romeo länge utgjort ett alternativ. Det är inget substitut, snarare en enklare lösning. Vi rekommenderar gärna Alfa Romeo Spider från slutet av 90- till början av 00-talet.


“Det är inte bara ett bilmärke, det är en religion”, sa en motorjournalistkollega när han beskrev passionen för underskriven under ett morgonmöte. Alfa Romeo Spider är en passion med sin säregna formgivning och smattrande V6-motor. Men för den som föredrar mer driftekonomi kan rekommenderas välja 2-liters motorn på 150 hästkrafter. Dock inte lika rolig, men med den relativt tama vikten (för en cabriolet) på 1.450 kilogram klarar den sig. 8,4 sekunder från 0-100 km och en toppfart på 210 km/h räcker för de flesta, men för den prestandasugna rekommenderas det dyrare V6-alternativet.

Hur står de sig i pris? Relativt stilla de senaste fem åren och något tecken på prisfall existerar knappast. Dock är de inte alltför lättsålda i likhet med alla andra udda märken. Priset man idag betalar för en Alfa Romeo Spider 2,0 TS från årsmodell 1999, basutrustad med 10.000 mil på mätaren, är runt 50.000 kronor beroende på skick. Var noga med att servicebok finns, var mindre noga med val av färg, inredning och årsmodell. Många exemplar är mycket välvårdade så fastna inte för första bästa exemplar!

Annons

Stäng