Annons

Klassiker att spana in: Billig jagga med allt klös kvar!

2012-03-30 | Fredrik, bilpriser.se

Det är kanske många som rynkar på näsan åt Jaguar. Men det är inte på grund av några sparkar mot vare sig den anrika historien, de vackra interiörerna eller för den skull de kattliknande formgivningarna. Utan för pålitligheten som upplevts som alltför tveksam för många. Ha det i åtanke oavsett vilken äldre Jaguar du än köper – skicket är noggrannare än någonsin, för att tala klarspråk. El-fel men särskilt rosten är ett ständigt återkommande problem varav karossen måste kontrolleras och gärna med magnet, helst också underredet!


Trots att det kan innebära huvudvärk vid dåliga köp så är att stifta bekantskap med en Jaguar något alldeles underbart. Därför lyfter vi fram Jaguar Serie 3, 1979-1992. Den har allt det där som gjorde Jaguar berömt – underbara, kruviga former samt mullrande motorer och en inredning som slår det allra mesta. Även väsentligt dyrare bilar! En Jaguar Serie 3 kan idag köpas för 10.000 kronor och uppåt men för ett gott exemplar utrustat med den raka sexcylyndriga motorn är 25-30.000 kronor mer realistiskt. Dock finns stora prisskillnader och högerstyrda bilar är generellt billigare.


Vad som också talar för just denna generation är att den kostat praktiskt taget exakt lika mycket som begagnad de senaste tio åren varav det blir en “stabil” entusiast- eller sommarbil. Är du en fantast av riktigt stora motorer finns en 5,3-liter stor V12:a i vissa av exemplaren ute på marknaden. Denna är dock beryktat törstig och har faktiskt inte ens märkbart bättre prestanda än den mindre maskinen. Den betingar vanligtvis inget högre pris på begagnatmarknaden heller. Men visst mullrar den gott och är alltid lika vacker att se på!

Annons

Stäng