Annons

Klassiker att spana in: Finslipade, tyska juveler bortslumpas ..

2012-07-27 | Fredrik, bilpriser.se

Vi har tidigare under sommaren kunnat berätta om fallande priser på begagnade bilar. Detta gäller inte minst bilar av mer exotiska slag. Ferrari m.fl. är självklart fortfarande dyra på grund av varumärket och antalet tillverkade exemplar. Dom står sig i varenda finanskris och prisdipp. Däremot finns ett tyskt företag borta i Buchloe som med kirurgprecision gör tuningbilar av BMW:s modeller, det vill säga förädling av redan bra bilar. Företaget heter Alpina.

Resultatet är något i hästväg. Och ursäkta en sliten klyscha, men att öppna dörren, vrida nyckeln och köra iväg i en av dessa är något alldeles speciellt. Känslan av att kunna slå med en slägga i bilen utan att någonting går sönder är någonting alldeles extra. För förutom våldsamma hästkrafter och betydligt bättre väghållning gör Alpina handgjorda klädslar, paneler och diverse smådetaljer så gedigna att det tillfredställer exakt alla. För den som alltid önskat äga någon verkligt speciell bil har all chans att fynda nu; Alpina B10 4,6-liters V8-motor med 335 bromsade hästkrafter och 480 newtonmeter är en maskin som får en att flämta. Prismässigt? Ett exemplar från sena 90-talet kan gå för en bra bit under 100.000 kronor i hyggligt skick. Räkna inte med att få sålt den. Detta är inget tips för andrahandsvärde, åtminstone inte inom de närmaste åren. Snarare en bil, bilarnas bil, att bevara och vårda samt njuta av för vettiga pengar!

Ps. Många fler modeller av Alpina är också kraftigt påverkade av prisdippen. Billigaste modellen heter B3 från början av 1990-talet. Spana in den.

Annons

Stäng