Annons

Klassiker att spana in! Gedigen gammal plåthaj med bettet kvar ..

2012-04-09 | Fredrik, bilpriser.se

BMW 6-serien från säregna 1970-talet är ett exempel på klassiker att spana in. Det är vår nya serie om bilar för entusiasten som håller värdet och/eller är mycket prisvärda vid inköp eller i drift. Just denna BMW 635 CSI, helst från årsmodell 1982 och framåt, rymmer många passionsfrukter för en bilägare som vill ta steget ut till entusiastbilsvärlden – den är billig i inköp, har rejält med bett, kommer ej sjunka nämnvärt i värde (potentiell värdeökare) samt så är den en kvalitetsbil av rang!

635:an är inget skrytbygge designmässigt, snarare linjeskön med ett rejält stänk race. “Till och med att stänga dörren är en fröjd!”. Citatet kommer från en gammal vän till underskriven vid en testtur med en gammal BMW 635 CSI för några år sedan. Bilen är ett välbygge ut i listerna och stöter du in i ett exemplar med många trasiga inredningsdetaljer beror det sannolikt på en extremt vårdslös förare. Inne i 635:ans kupé finns ingen billig plast. Bilen är till åren nu och har knappast något att sätta upp mot BMW:s nya värstingkupéer rent prestandamässigt. Men vad gör det? Det är en bil som fortfarande imponerar och det stort. Varken driftkostnader eller inköpspris är heller något som avskräcker (nedan är ett utdrag från den tyska annonssajten mobile.de då det i dagsläget är skralt på den svenska begagnatmarknaden).

Motorn är en rak sexcylindrig 3,4-liters bensinmotor med 210 hästkrafter. Till skillnad från sin “uppföljare”, den betydligt lyxigare BMW 8-serien, så fick 635 CSI en 5-växlad manuell låda som gav många lyft till körglädjen. Lådan är distinkt med halvkorta slag och spelar fint ihop med den stabila motorn. Blir du spekulant på denna modell bör du dock först och främst kolla karossen efter rost, gärna med magnet. En annan svag punkt är krom som blivit fult vilket är dyrt att byta ut. Motorn är av robust slag och reservdelar står att finna begagnade, men be säljaren att få köra ut bilen på motorväg och högre varvtal för att kontrollera gången. En god idé är också att lysa underredet med ficklampa för att leta oljespill. Denna designklassiker kostar dig cirka 50.000 kronor i fint skick. Lycka till. En frisk BMW 635 CSI kommer bli den bästa vän till sommar!

Annons

Stäng